Potrivit Tech.eu, runda de finanțare a fost condusă de către fondul de investiții Racine și de către Raise Seed for Good.

Helios, neo-banca pariziană, a fost fondată în 2020 de către Maeva Courtois and Julia Ménayas, care vor să ofere o soluție de banking sustenabilă și ecologică pentru a limita rata încălzirii globale.

Fondatoarele au declarat, de asemenea, că neo-banca nu va finanța industriile poluante, precum cele ale petrolului sau cărbunelui.

Helios se diferențiază de băncile tradiționale prin faptul că este transparentă cu privire la beneficiarii finanțării.

Pentru a-și îmbunătăți operațiunile, compania va angaja anul acesta 20 de oameni marketing, mobile development și data.

De asemenea, Helios lansează în prezent un nou produs, sub forma unui cont de economii pentru sustenabilitate, finanțat de grupul existent de utilizatori. Prin acest produs, neo-banca vrea să ajungă la 100.000 de clienți și o investiție de 30 de milioane de euro până în 2023.

Maeva Courtois, co-fondatoare a Helios, a declarat că „dacă acum 10 ani neo-băncile au inventat o experiență de banking digitală concentrată pe utilizarea de aplicații și notificări în timp real, cu Helios vrem să schimbăm regulile banking-ului către o transparență mai bună și o dedicare totală față de acțiunile climatice. Pentru 6 euro pe lună, utilizatorii își pot administra conturile de pe telefon sau desktop, unde își pot consulta advisorul financiar dedicat, iar în același timp pot avea un impact pozitiv asupra conservării mediului.”

De la lansare și până în prezent, Helios a devenit unul dintre cei mai importanți jucători pe piața de eco-banking, înregistrând 50.000 de utilizatori și tranzacții în valoare de aproape 40 de milioane de euro.

Prin acest model de business, startup-ul a reușit să evită emisii de carbon de 20.000 de tone și a investit un milion de euro în tranziția ecologică.

Angélique Elizé, director de investiții la Raise Seed for Good, a adăugat că „Helios este un model de banking ecologic care regândește complet piața prin transparență și finanțare responsabilă, având astfel un rol decisiv în sectorul fintech.”