Electrive scrie că acesta este primul model Fiat care folosește platforma CMP Smart Car, care a fost folosită pentru dezvoltarea și producția unui singur alt model până în prezent, anume Citroen e-C3. Grande Panda este puțin mai scurt de 4 metri, respectiv 3.99 metri, în vreme ce alte detalii tehnice nu au fost dezvăluite de către cei de la Fiat.

Autonomia și puterea motorului ar putea fi similare cu cele ale lui e-C3, adică 320 de kilometri, respectiv un motor electric de 83kW. Același lucru ar putea fi valabil și pentru vitezele de încărcare, care ar putea fi limitate la 100kW cu un încărcător la curent continuu, astfel că sesiunile între 20-80% ar putea dura sub 30 de minute. Încărcarea la curent alternativ ar putea avea loc la 11kW.

Oficialii italieni sunt de părere că spațiul generos de la interior vor face Grande Panda o mașină ideală pentru familii, în vreme ce dimensiunile reduse la exterior îl vor putea face ușor de condus în orașele aglomerate.

Olivier Francois, CEO-ul brandului Fiat și CMO-ul global al Stellantis, a declarat că „prin Grande Panda, Fiat începe tranziția către platforme globale comune care acoperă întreaga lume, iar astfel toți clienții din lume pot beneficia de rezultate. De fapt, Grande Panda este perfect pentru familii și mobilitatea urbană din toate țările.”

Prețul noului Grande Panda nu a fost anunțat încă, însă acesta ar putea fi similar cu cel al modelului e-C3 de la Citroen, respectiv 23.000 de euro.

Sursă foto: Stellantis