Electrive scrie că parteneriatul va acoperi toate aspectele legate de mobilitatea cu hidrogen, inclusiv producția și transportul combustibilului necesar, instalarea stațiilor de alimentare și chiar de furnizarea vehiculelor electrice în cauză.

Fabrica celor de la Hyvia, aflată în apropierea Parisului, se va ocupa de producția hidrogenului, dar și de asamblarea stațiilor de alimentare, conform oficialilor Renault. Stațiile vor putea fi achiziționate sau închiriate, în funcție de nevoile colaboratorilor.

Nicolas Champetier, CEO-ul Hyvia, a declarat că „furnizarea de hidrogen decarbonizat, stațiile de hidrogen și dubele, dar și soluția de finanțare: accelerăm implementarea mobilității cu hidrogen mulțumită unui parteneriat strategic cu HYPE, un jucător major în sectorul hidrogenului, a soluțiilor zero-emisii și a taxiurilor cu hidrogen.”

În ce privește vehiculele, acestea vor fi modele Renault Master electrice cu hidrogen, iar Hype vrea să adauge cel puțin nouă unități în flota sa, însă acestea nu vor fi folosite pentru transportul de persoane, ci pentru livrările de tip last mile.

Mathieu Gardies, fondator și CEO al Hype, adaugă că „din perspectiva noastră, vehiculele oferite de Hyvia, care îmbină avantajele unei baterii reîncărcabile generoase și ale rezervorului cu hidrogen, reprezintă o platformă tehnologică potrivită pentru tranziția către mobilitate fără emisii.”

Sursă foto: Renault