Aceasta este următoarea țintă pentru protejarea mediului înconjurător adoptată de Germania, după ce tot ea a fost țara care și-a propus să renunțe la combustibilii fosili înaintea anului 2040.

Marile economii din vestul Europei forțează Germania de ceva vreme să apeleze la noi surse de energie pentru a depinde tot mai puțin de resursele din Rusia, însă în același timp germanii vor să închidă centralele nucleare până în 2022, iar pe cele pe bază de cărbuni până în 2030, lucru care nu le oferă multe opțiuni.

Robert Habeck, ministrul economiei din Germania susține investiția în sursele de energie regenerabilă pentru a-și putea ajuta țara să depindă mai puțin de resursele de combustibili fosili din Rusia.

Potrivit Reuters, Germania ar trebui să suplinească 80% din necesarul de energie electrică prin turbine eoliene sau panouri solare, până în 2030.

Astfel, centralele electrice eoliene de pe țărm ar trebui să fie capabile să livreze până la 110 gigawati (GW), dublul capacității actuale, iar cele situate pe mare ar trebui să ofere încă 30 GW.

De asemenea, panourile solare ar putea, la capacitate maximă, să ofere până la 200 GW de energie electrică.