ESG Today scrie că parteneriatul încheiat pe o perioadă de cinci ani între cele două companii urmărește „transformarea sustenabilă”, îmbunătățirea producției, a sectorului de vânzări, sănătate și ceea ce ține de sectorul public.

Folosind serviciul Fujitsu Uvance pentru business și serviciul Cloud de la Microsoft, cele două corporații vor ajuta alte companii să devină mai sustenabile și mai responsabile, iar în același timp, să se asigure că acestea au parte de creșteri financiare.

Un mod prin care Fujitsu și Microsoft vor oferi asistență companiilor este prin a le ajuta să dezvolte lanțuri de aprovizionare ușor adaptabile, care pot răspunde rapid la dezastre climatice și pot oferi în continuare fluxul de active importante.

Satya Nadella, președinte și CEO la Microsoft, a declarat că „avem oportunitatea de a ajuta toate organizațiile din toate industriile să aplice cele mai noi inovații prin serviciile cloud, iar noua generație de programe cu inteligență artificială poate accelera creșterea afacerilor și să le ajute să opereze mai sustenabil. Vom urmări evoluția acestui parteneriat pentru a oferi clienților noștri oportunitatea de a crește și de a rezolva problemele ce pot apărea pe parcurs.”