ESG Today scrie că acordul implică captarea și stocarea a 112.000 de tone de emisii de carbon, iar Frontier a anunțat faptul că noi reprezentanți se alătură coaliției, printre care H&M Group și Autodesk, ceea ce aduce obligațiunile la un total de un miliard de dolari.

În ce privește Charm Industrial, start-up-ul și-a început operațiunile în 2021 și captează emisiile din atmosferă, în vreme ce adună deșeuri agricole rămase în urma recoltei, dar și reziduuri forestiere. Echipa convertește biomasa respectivă în bio-ulei, care este mai apoi stocat în rezervoare subterane administrate de către autoritățile oficiale, unde se solidifică.

CEO-ul și co-fondatorul Charm Industrial Peter Reinhardt a declarat că „un acord de cumpărare, mai ales unul atât de semnificativ, ne ajută să avansăm mai repede decât am fi reușit altfel și să accelerăm toate aspectele legate de tehnologie și operațiuni.”

Conform acordului, Charm va îndepărta din atmosferă 112.000 de tone de emisii de CO2 între 2024 și 2030 pentru Alphabet, Meta, Autodesk, dar și pentru ceilalți reprezentanți ai coaliției.

Nan Ransohoff, șeful problemelor climatice la Strip și președintele Frontier, a declarat că „în doar trei ani, Charm Industrial a evoluat de la un concept, la îndepărtarea permanentă a mii de tone de emisii de carbon. Au descoperit un mod de a reduce o cantitate mare de carbon la un preț accesibil, rapid și bine.”