Compania specializată în alternative la carnea de vită este deja prezentă în Israel, Germania, Olanda și Regatul Unit.

Potrivit World Economic Forum, specialiștii au reușit să își creeze produsele printr-un mix de soia și proteină de mazăre, alături de năut, sfeclă, drojdie inactivă și grăsime de cocos, combinație care reușește să înlocuiască tradiționala carne de vită.

Redefine Meat vrea să-și diversifice și gama de produse, urmând ca pe lângă cele din carne tocată, precum hamburgerii, să aducă și alternative la friptura de vită pentru cele aproape 150 de restaurante israeliene cu care colaborează deja.

Compania încă experimentează cu acest nou tip de produs, întrucât este mai dificil de dezvoltat și necesită mai multă muncă.

Eshchar Ben-Shitr, CEO la Redefine Meat a declarat că „măresc producția. Fiecare lot pe care îl producem este de cinci ori mai mare decât cel precedent. Deci schimbăm... mașinăriile, fluxul și chiar și atribuțiile produselor.”

Pentru a fi sigură că poate livra cât mai multe astfel de produse, compania vrea să construiască cinci fabrici în Israel, Europa, Statele Unite și Asia în următorii ani.

Competiția este deja mare în acest segment, unde sunt prezente companii precum Beyond Meat, Impossible Foods și Novameat.

Carnea pe bază de plante ar putea avea 10% din valoarea globală a vânzărilor de carne până în 2029, luând în calcul avansurile tehnologice și creșterea variației de produse, potrivit Barclays.