ESG Today scrie că Ascend Elements, startup fondat în 2015, furnizează soluții sustenabile pentru reciclarea și producția bateriilor litiu-ion, cum ar fi reciclarea bateriilor de mașini electrice sau producția sustenabilă de catozi pentru baterii. Utilizând o soluție proprietară de reciclare, despre care oficialii susțin că este mai eficientă decât celelalte disponibile în prezent pe piață, Ascend Elements produce materiale sustenabile din baterii litiu-ion epuizate cu un cost mai mic și cu o amprentă de carbon redusă.

Totodată, reprezentanții companiei spun că viitoarea fabrică din Kentucky, numită Apex 1 și care ar putea fi operațională începând cu anul viitor, va fi una dintre cele mai sustenabile fabrici de reciclare a bateriilor din America de Nord. Totodată, aceasta va putea produce suficient material pentru baterii cât pentru alimentarea a 750.000 de mașini electrice anual.

CEO-ul Ascend Elements Mike O'Kronley a declarat că „reciclarea bateriilor cu litiu și fabricarea de materiale noi cu emisii reduse pentru baterii permite Ascend Elements să accelereze tranziția globală către mobilitatea fără emisii.”

Just Climate, Clearvision Ventures și IRONGREY s-au numărat printre investitorii majori care au participat la runda de finanțare de 162 de milioane de dolari.