Ești pasionat de protejarea mediului și a planetei? Ai o provocare climatică pe care vrei să o rezolvi dar nu știi cine te poate ajuta? Vrei să contribui la crearea unui mediu sustenabil și curat pentru tine și familia ta?

UEFISCDI te invită să te înscrii la ediția locală a hackathonului european EU Sparks for Climate: Citizen Hackathon Championship program, o inițiativă dezvoltată de Comisia Europeană. Evenimentul va avea loc online, între 19-22 iunie 2024 și se va desfășura în limba engleză.

Scopul acestei competiții este de a valorifica experiența și cunoștințele echipelor participante astfel încât, prin colaborare, să se dezvolte soluții inovatoare în vederea rezolvării provocărilor climatice care afectează viața cotidiană.

Temele ce vor fi abordate în cadrul competiției sunt propuse de cetățeni. Concursul se va desfășura în 22 de țări europene și asociate, iar în România este organizat de UEFISCDI. Din fiecare țară se vor alege 2 echipe câștigătoare care vor concura în finala competiției.

EU Sparks for Climate este deschis tuturor, atât cetățenilor interesați să participe la rezolvarea provocărilor climatice cât și cercetătorilor care doresc să contribuie cu expertiza și experiența lor profesională.

Îndrumate de facilitatori și mentori, echipele multidisciplinare vor parcurge o serie de ateliere de lucru pentru a-și dezvolta și testa modele de soluții pentru provocările climatice specifice identificate.

Pentru a participa la competiție, trebuie să te înscrii fie ca cercetător, fie ca cetățean. Nu este necesară experiența anterioară în hackatoane sau concursuri similare.

Mai multe detalii despre hackathon, program, provocări, premii și condiții de participare sunt disponibile accesând acest link.