Potrivit Tech.eu, la runda de finanțare au participat, printre alții, Visa și PwC Germany.

Întrucât platforma este disponibilă în prezent doar în Europa, compania va folosi fondurile obținute pentru a-și extinde serviciul în SUA și Canada.

ecolytiq a fost fondată în 2020 și este un serviciu sprijinit de Visa pentru a oferi o soluție care să analizeze datele legate de cheltuieli pentru a oferi clienților o analiză legată de emisiile de dioxid de carbon, cum să compenseze aceste emisii și le oferă chiar sfaturi pentru investiții sustenabile.

Startup-ul a lansat în 2021 o nouă funcție numită Visa Eco Benefits, care le permite emitenților de carduri Visa să adauge beneficii legate de sustenabilitate pentru clienții care dețin astfel de carduri, astfel încât aceștia să poată vedea impactul pe care îl are fiecare tranzacție asupra mediului și să îi încurajeze să adopte obiceiuri de consum mai sustenabile.

Printre primii clienți care au implementat această tehnologie se numără Rabobank, Tatra Bank și Tomorrow Bank.

David Lais, co-fondator al ecolytiq, a declarat că „nu vrem doar să educăm consumatorii cu privire la impactul pe care îl au la nivel individual, ci să le oferim abilitatea de a face o schimbare.”

Charlotte Hogg, CEO al Visa Europe, a declarat că „este necesară o schimbare către comportamente mai sustenabile pentru a atinge ținta globală de neutralitate a emisiilor până în 2050. Un element cheie pentru această schimbare este oferirea de informații cu privire la impactul individual al fiecăruia. ecolytiq le permite băncilor și clienților să scoată în evidență impactul pozitiv pe care aceștia îl pot avea.”