ESG Today scrie că ALTÉRRA va porni la drum cu fonduri de 30 de miliarde de dolari din partea EAU și ar putea fi unul dintre cele mai importante fonduri de mediu, cu un total de 250 de miliarde de dolari până în 2030.

BlackRock și Brookfield se numără printre partenerii de la lansare ai proiectului, iar oficialii EAU susțin că platforma vrea să creeze „un sistem financiar climatic mai just”. Platforma va fi formată din două structuri, prima fiind ALTÉRRA ACCELERATION, în valoare de 25 de miliarde de dolari, care vor fi folosiți pentru a sprijini strategiile climatice axate pe tehnologii și soluții net-zero.

ALTÉRRA TRANSFORMATION este a doua componentă, care va pune la dispoziție 5 miliarde de dolari capital de risc și prin care se urmărește atragerea de investiții climatice suplimentare în regiunea sudică a planetei.

ALTÉRRA Acceleration se angajează pentru finanțarea cu un miliard de dolari a strategiei de finanțare climatică de la BlackRock, iar fonduri suplimentare de 250 de milioane de dolari vor fi investiți în proiecte de infrastructură verde din Emisfera Sudică.

Sultanul Ahmed Al Jaber a declarat că „ALTÉRRA oferă o soluție transformativă pentru atragerea de capital privat. Lansarea sa reflectă eforturile Emiratelor Arabe Unite de a face finanțările climatice disponibile și accesibile.”