În viziunea ei, transformarea unui oraș tradițional într-o așezare urbană a viitorului pleacă de la educația populației, care trebuie să învețe să accepte măsurile benefice luate de administrații, chiar dacă la prima vedere ele pot părea opresive.

Un exemplu dat de Corina în acest sens este interzicerea parcărilor publice în zona centrală a orașelor sau chiar accesul mașinilor în zonele respective, iar populația poate să nu fie de acord cu o astfel de măsură, fără a lua în calcul beneficiile pe care ea le aduce în comunitate.

EFdeN Sustainable City este un ONG fondat acum 12 ani care se ocupă de partea de sustenabilitate și construcții sustenabile, iar organizația a participat la trei ediții ale uneia dintre cele mai importante convenții dedicate caselor solare și tehnologiilor integrate.

Pentru a face acest lucru, echipa dezvoltă machete de case sustenabile în mărime naturală cu care reprezintă România, iar astfel prezintă modele de bune practici pentru sectorul construcțiilor.

Toate resursele, planurile și ideile organizației sunt open-source, astfel încât viitoarele construcții pot fi realizate sustenabil pe baza planificării echipei de ingineri a ONG-ului.

În viziunea Corinei Fugaru, replicabilitatea poate fi o soluție când vine vorba de sustenabilitate și de implementarea practicilor sustenabile care pot contribui la dezvoltarea orașelor viitorului.

Pentru expunerea posibilelor soluții ce pot contribui la evoluția comunităților urbane, echipa are mai multe puncte de interes pe care le înglobează în cadrul unui spațiu de 4.000 de metri pătrați numit „Sustainable City”.

Printre ideile expuse în cadrul acestui proiect se numără prototipuri de stații de încărcare pentru vehiculele electrice, dar și pentru biciclete și trotinete electrice ce pot fi implementate în așezările urbane.

Totodată, ONG-ul propune și zone de lucru în aer liber pentru elevi și studenți, astfel încât sectorul educației poate fi adus mai aproape de natură.

Dacă vor fi adoptate de către autorități și companii, aceste propuneri pot contribui la dezvoltarea sustenabilă a orașelor din România, astfel încât acestea să fie pregătite pentru un viitor verde.