Potrivit Biofuel Daily, Notpla a decis să înlocuiască ambalajele de plastic cu alternative biodegradabile și chiar comestibile bazate pe alge.

Co-fondatorul francez Pierre Paslier a declarat că „doar participarea la eveniment ne oferă un mare avantaj din punct de vedere al vizibilității.”

„Deci este foarte bine că ne numărăm printre finaliști și suntem de părere că, dacă vom câștiga, vom avansa foarte mult.”

Premiul Eartshot este o competiție britanică care a început în 2021, iar premiile sunt oferite celor cinci câștigători care vin cu cele mai inovatoare soluții pentru mediu.

Pierre Paslier a început să lucreze la dezvoltarea ambalajelor biodegradabile împreună cu co-fondatorul Rodrigo Garcia Gonzalez într-o mică bucătărie, iar după ce au experimentat cu mai multe materiale, au descoperit că algele sunt soluția optimă.

„Așadar, am obținut un material flexibil, producem hârtie pe bază de alge și avem și materiale mai rigide. Este, practic, începutul unei familii de produse bazate pe alge cu care sperăm că vom putea folosi mai puțin plastic”, a declarat Paslier.

Una dintre soluțiile celor doi s-a dovedit a fi o alternativă foarte bună la sticle și alte containere pentru băuturi, mai ales pentru că aceasta era și comestibilă.

Poate fi folosită la multe evenimente unde paharele și sticlele ajung deșeuri, cum ar fi festivalurile sau concertele și a fost utilizată chiar și la maratonul London run din 2019.

Deși ambalajele Notpla sunt mai costisitoare cu cele existente pe piață pe bază de petrol, Paslier este de părere că alternativa Notpla va fi indispensabilă în viitor.

„Avantajele acestor ambalaje le vor vedea generațiile viitoare, iar aceste avantaje nu se regăsesc în prețul plasticului pe care îl cumpărăm astăzi”, a declarat el.

„Vrem ca această soluție să fie cea mai accesibilă și sustenabilă alternativă de pe piață din punct de vedere al costurilor întregului ciclu de viață al produsului.”

De asemenea, datorită naturii algelor, o plantă care crește foarte repede fără utilizarea de îngrășăminte și fără a utiliza apă potabilă, această alternativă poate fi foarte sustenabilă în viitor.