Potrivit ESG Today, una dintre principalele concluzii ale conferinței a fost acordul pentru crearea unui nou grup global prin care să fie alocate fonduri în concordanță cu Acordul de la Paris. Astfel, liderii globali au fost de acord cu privire la faptul că ajutorul destinat statelor emergente ar trebui să crească până la 1.3 trilioane de dolari pe an până în 2035.

O altă concluzie importantă este necesitatea dezvoltării unei piețe globale a carbonului, care să permită „comercializarea” emisiilor captate de carbon între state, detaliind și modul în care vor fi generate creditele de carbon asociate cu CO2-ul captat.

Rueban Manokara, WWF Carbon Finance and Markets Taskforce, Global Lead, spune că „acordul este un compromis ce reflectă negocierile care au avut loc încă din 2015, dar în final, ne bucurăm că am clarificat mai bine modul în care Articolul 6 din cadrul Acordului de la Paris va funcționa.”

Alte puncte importante de menționat ar fi dezvoltarea unui sistem mai bun pentru atenționarea în caz de dezastre naturale, dezvoltarea serviciilor mai avansate pentru informații climatice și predicția fenomenelor meteo extreme.