Tech.eu scrie că Dude Chem este o companie din Berlin fondată în 2021 de o echipă de chimiști cu experiență vastă în acest domeniu și cu un background solid în producția de produse chimice. Compania vrea să contribuie la o schimbare în industria chimică cu ajutorul unei rețele de producători experimentați, transformând Europa în unul dintre cele mai importante centre de producție din lume.

Industria farmaceutică este responsabilă pentru generarea a sute de milioane de tone de deșeuri chimice anual și pentru irosirea resurselor în valoare de zeci de miliarde de euro. Pentru fiecare milion de euro în materie de venituri, această industrie generează cu 55% mai multe emisii de dioxid de carbon comparativ cu industria auto.

Abordarea Dude Chem în ce privește fabricarea de produse farmaceutice este mai verde, folosind tehnologia patentată a companiei. Cu ajutorul acesteia, chimiștii produc medicamente cu un cost redus, reducând, totodată, deșeurile cu 70% și emisiile de CO2 cu 40%.

Sonja Jost, cofondator și CEO Dude Chem, a declarat că „ambiția noastră este să facem din Europa unul dintre principalele centre de producție pentru fabricarea produselor farmaceutice. Cu abordarea noastră inovatoare, putem demonstra că chimia sustenabilă poate aduce reduceri de costuri.”

Frontline, Broski Fund și Push Ventures se numără printre investitorii care au participat la runda de finanțare de 6.5 milioane de euro.