ESG Today scrie că oficialii Pollination vor să investească în companii care activează în industrii precum managementul energiei, industrii curate și transport, dar și în industria agro-alimentară. Investițiile individuale ar putea fi cuprinse între 4 și 12 milioane de dolari pentru companiile care caută finanțări Series A sau B.

CEO-ul Pollination Martijn Wilder a declarat că „aceasta este o creștere care vine într-un moment potrivit. Am creat primul fond early stage din Australia pentru a combina soluțiile climatice, dar și pe cele naturale, astfel încât să ne asigurăm că oportunitățile de investiții se aliniază cu cererea din piață, întrucât omenirea vrea să rezolve problemele climatice, dar și pe cele naturale.”

De asemenea, reprezentanții Pollination au declarat că fondul a obținut deja un angajament de finanțare din partea Queensland Investment Corporation (QIC).

Fondul va fi administrat de echipa globală de investiții a Pollination, condusă de Diana Callebaut, care spune că „Australia are o bază activă și în creștere de companii climatice, avantajate de expertiza în industrii precum cea energetică, a măsurării carbonului și a regenerării terenurilor. Vom colabora îndeaproape cu companiile pe care vrem să le susținem pentru a le ajuta să accelereze dezvoltarea soluțiilor, dar și pentru a îi conecta cu posibili clienți din piețe care își doresc să adopte soluții climatice de ultimă generație.”