ESG Today scrie că acordul include și reducerea emisiilor de carbon cu KIRKBI, compania daneză operatoare de clădiri de birouri a familiei care deține Grupul LEGO, iar investiția a fost evaluată la peste 2.8 milioane de euro.

Acordul recent pentru captarea carbonului reprezintă cel mai recent efort depus de LEGO în angajamentul companiei de a-și reduce emisiile de carbon, anunțat anul trecut. Obiectivul principal al companiei este ca aceasta să devină neutră din punct de vedere al emisiilor până în 2050, lucrând cu Science Based Targets initiative (SBTi) pentru a dezvolta cele mai eficiente și potrivite strategii în vederea atingerii obiectivelor de mediu la termen.

Acestea includ strategii pentru reducerea emisiilor din Domeniile 1, 2 și 3 din lanțul de aprovizionare, care ar reprezenta 98% din emisiile companiei daneze. Pentru următorii trei ani, LEGO va investi circa 1.4 miliarde de euro în proiecte sustenabile.

Prioritatea rămâne reducerea emisiilor din fabrici, birouri și magazine, dar și din lanțul de aprovizionare, iar captarea și stocarea carbonului devin unelte tot mai importante în misiunea de neutralizare a emisiilor.

Annette Stube, Chief Sustainability Officer în cadrul LEGO Group, a declarat că „... lucrăm cu inovatori precum Climeworks - implementăm tehnologiei companiei ca parte a proiectelor și inițiativelor noastre variate, ne pot ajuta atât pe noi, cât și societatea să ne atingem obiectivul unui viitor net-zero pentru a proteja generațiile viitoare și planeta.”

Climeworks este o companie fondată în 2009 de către Christoph Gebald și Jan Wurzbacher, iar aceasta a devenit una dintre principalele firme specializate în captarea emisiilor de CO2. Am scris pe Green Start-Up despre acordurile sale de colaborare cu mai multe companii, printre care și Microsoft, unul dintre principalii săi clienți.

În 2022, Climeworks a ridicat investiții de aproape 650 de milioane de dolari pentru a-și putea scala soluțiile pentru captarea directă a emisiilor de carbon. Fondurile au ajutat la dezvoltarea fabricii cu o capacitate de 36.000 de tone, care este aproape gata.