Înregistrarea pentru concursul se proiecte Cities of Tomorrow se face online până la data de 14 martie 2022, prin completarea acestui formular. Se pot înscrie ONG-uri, asociații ale societății civile.

Organizațiile interesate de participarea în cadrul acestei competiții vor trebui să trimită prezentarea proiectului înscris (preferabil format PPT / PDF) până la data de 14 martie, iar până pe 4 aprilie 2022 echipele selectate vor primi confirmarea calificării în etapa finală.

În ziua evenimentului, câștigătorii vor avea la dispoziție câte 10 minute pentru prezentarea proiectelor, după care vor putea răspunde întrebărilor din public.

Sunt așteptate proiecte ce vin cu soluții pentru teme precum:

  • Implementarea de soluții inteligente
  • Marketingul regiunii / al locației investiționale
  • Dezvoltarea urbană sustenabilă
  • Îmbunătățirea calității vieții.

Cele mai bune proiecte vor avea posibilitatea să se prezinte în cadrul conferinței Cities of Tomorrow și în zona de marketplace.

Concurs Cities of Tomorrow - premii

Câștigătorii vor beneficia de premii pentru încurajarea dezvoltării viitoare a proiectelor lor și de promovare prin AHK Romania pe durata unui an de zile.

Premiul pentru câștigătorul categoriei societatea civilă / ONG / asociație: participarea la o delegație de afaceri organizată de AHK Romania în domeniul dezvoltării durabile în Germania.

Premiul pentru câștigătorul categoriei mediul de business: 1 an de parteneriat econet romania.

Premiul pentru câștigătorul categoriei administrație publică: participarea ca vizitator la Expo Real 2022, cel mai important târg din Europa pentru proiecte imobiliare și investiții.

Cities of Tomorrow: despre dezvoltări urbane prietenoase cu locuitorii

Cities of Tomorrow este un eveniment dedicat importanței dezvoltării urbane și regionale, anul acesta aducând în prim plan relația dintre orașe și cetățenii acestora, având ca temă centrală migrația și cirulația oamenilor atât internă cât și internatională, un subiect de actualitate în România, unde efectele emigrării masive din ultimele trei decenii sunt din ce în ce mai vizibile la nivel economic, urbanistic și social.

Conferința este concepută pentru a oferi informații utile și noi perspective pentru: primarii, managerii orașului, reprezentanți ai agențiilor de dezvoltare regională și a zonelor metropolitane, reprezentanți ai consiliilor orașelor și județelor; companiile private românești și străine; profesioniștii din domeniul planificării urbane cât și arhitecții urbaniști; investitorii imobiliari și dezvoltatorii interesați pentru/sau cu sediul în Europa de Sud-Est; profesioniștii din domeniul imobiliar; reprezentanții camerelor de comerț și industrie; reprezentanții clusterelor industriale; furnizorii de tehnologie; companiile de utilități urbane și infrastructură; ONG-uri.

Cities of Tomorrow este un eveniment care aduce în discuție subiecte precum dezvoltarea durabilă, reconversia și revitalizarea regiunilor și orașelor României, sarcinile și rolurile actorilor din mediul politic, de afaceri și din cadrul societății civile, dezvoltarea infrastructurii urbane și rurale, managementul orașelor (utilități publice, managementul traficului, clădiri eficiente energetic), integrarea zonelor centrale și istorice ale orașului, dar și a periferiilor.