Reuters scrie că investiția celor de la Caterpillar face parte dintr-o rundă mai mare de 44 de milioane de dolari obținută de Nth Cycle, o companie care poate juca un rol foarte important în reciclarea materialelor critice economiei verzi, cum ar fi echipamentele de construcție sau bateriile.

Fondată în Massachusetts, Nth Cycle folosește un proces electrochimic pentru a extrage selectiv nichelul și cobaltul din surse precum baterii uzate sau roci extrase de companiile miniere. Sistemul proprietar „Oyster” al companiei poate procesa anual 3.000 de tone de material, din care poate rezulta o producție de nichel sau cobalt de 300 sau 500 de tone.

Megan O'Connor, cofondatoarea și CEO-ul Nth Cycle, a declarat că „partea interesantă la sistemul nostru este că acesta este complet modular. Ne dorim să oferim clienților noștri cât mai multe opțiuni”. Ridicată în Ohio, prima unitate de reciclare ar putea fi operațională în 2024.

Rod Shurman, senior vice-president pe electrificare și soluții energetice la Caterpillar, a declarat că „prin colaborarea cu Nth Cycle ne propunem să întărim angajamentul nostru de a ajuta clienții să își atingă obiectivele climatice și să stabilească un lanț valoric circular.”