Interesting Engineering scrie că orășelul Karuizawa este o stațiune montană cunoscută, aflată la peste 150 de kilometri distanță față de Tokyo, care oferă un stil de viață sustenabil pentru locuitori, cu păduri și zone special amenajate pentru biciclete și promenadă.

Casa a fost proiectată de designerii din cadrul studioului Nendo și a fost construită cu beton eco-friendly ce poate capta emisiile de carbon, material de construcții fabricat cu un înlocuitor pentru ciment obținut din produși secundari și material ce absoarbe CO2-ul.

Nendo este o companie japoneză fondată în 2002 în Capitala Tokyo, iar în 2012, compania a proiectat o casă în copac ce poate adăposti 78 de păsări și o singură persoană.

Un studiu dat publicității anul trecut de către o echipă de cercetători arată faptul că producția de ciment și beton este responsabilă pentru 8% din emisiile globale de dioxid de carbon.

Designerii au proiectat casa din Karuizawa cu ideea de a implementa pereți din beton care pot acționa ca filtre pentru dioxidul de carbon. Conform desginerilor, 2.050 de blocuri de beton au fost utilizate pentru a crea cei cinci pereți, care sunt amplasați la unghiuri diferite, pentru a oferi intimitate și o perspectivă diferită asupra locuinței.

Nendo explică faptul că „folosind materialul de construcții CO2-SUICOM, peste jumătate din cimentul necesar este înlocuit cu un substitut mult mai prietenos cu mediul, ceea ce ne permite să ne reducem cantitatea de CO2 produsă din fabricarea betonului. De fapt, înlocuitorul se întărește prin captarea dioxidului de carbon din atmosferă, neutralizând astfel emisiile generate din producția betonului.”