Potrivit The Guardian, noile sticle sunt făcute dintr-o carcasă de fibră pe bază de lemn și din furoat de polietilenă pe bază de plante (PEF).

Compania va trimite 8.000 de sticle către clienți din 8 țări europene, inclusiv Marea Britanie, Polonia și Franța.

Producătorul de bere danez a declarat că noile sticle pot păstra același „gust și acid” precum sticlele de sticlă, iar noile materiale pot păstra berea mai rece pentru perioade mai îndelungate.

Tot ce ține de aceste sticle este bio cu excepția capacului, însă Carlsberg ar putea avea o soluție chiar și pentru acesta, deoarece un capac din plastic sustenabil ar putea fi lansat în 2023.

Sursă foto: Carlsberg

Stéphane Munch, vice-președinte pentru dezvoltarea grupului la Carlsberg, a declarat că „identificarea și producerea de PEF ca un ambalaj competent și funcțional pentru bere a fost una dintre cele mai mari provocări, așa că rezultatele pozitive, colaborarea cu furnizorii și umplerea acestor sticle la fabrică este o mare realizare.”

Compania, susțin oficialii, va continua să lucreze împreună cu partenerii săi, Avantium și Paboco, pentru a dezvolta noi ambalaje pentru bere.

Sticla sustenabilă pe bază de lemn a fost anunțată în 2019, iar Carlsberg a lucrat la acest design încă din 2015.

Compania daneză plănuiește să își facă chiar propria bere mai sustenabilă, întrucât compania colaborează cu Soufflet, furnizor de orz și malț, pentru a folosi grâne cultivate cu practici agricole organice și regenerative.