Potrivit ESG Today, easyJet și-a lansat planul pentru atingerea obiectivului net-zero emisii în anul 2022, subliniind efortul de a opera avioanele cu zero emisii de carbon până în 2050.

Oficialii easyJet au declarat că operatorul de zborul își va reduce amprenta de carbon per pasager cu 78% până la jumătatea secolului, iar emisiile reziduale vor fi captate de unitățile speciale și stocate permanent sub pământ.

Thomas Haagensen, Group Markets Director, easyJet, a declarat că „decarbonizarea unui sector cu amprentă mare de carbon, cum este aviația, este o provocare foarte mare și credem că tehnologia pentru captarea emisiilor va juca un rol important în îndepărtarea emisiilor reziduale, alături de alte soluții prin care ne propunem să avem un business net-zero.”

„Scopul nostru final este să avem zero emisii pe timpul zborurilor și să investim în același timp în proiecte importante, cum ar fi cele pentru captarea emisiilor de carbon, pentru care suntem în discuții cu mai mulți parteneri, printre care și Airbus, pentru a accelera dezvoltarea aeronavelor nepoluante”, a adăugat acesta.

easyJet a fost una dintre primele linii aeriene care a semnat un acord cu Airbus, angajându-se în negocieri pentru achiziționarea de credite de carbon verificate. În cazul companiei britanice, creditele vor avea o durată de valabilitate de trei ani, între 2026 și 2029.