Reconomy este o firmă cu vechime activă în sectorul greentech, oferind platforme și procese pentru sistemele de returnare a depozitelor, precum și reutilizarea și returnarea produselor la scară internațională pentru cele mai mari mărci din lume.

Investițiile în talentul tehnologic și infrastructura afacerii vor permite Reconomy să-și centralizeze operațiunile tehnologice, accelerând dezvoltarea produselor, îmbunătățindu-și în mod continuu platformele și serviciile și eliminând furnizorii de contracte externalizați.

”Suntem încântați să înființăm RecoTek în București. RecoTek ne va permite să ne extindem infrastructura digitală, să ne aliniem strategia tehnologică la obiectivele strategice ale Reconomy și să ne sprijinim mărcile în a oferi clienților produse de vârf”, a declarat Jody Fullman, Chief Information Officer la Reconomy.

Dezvoltarea capacităților sale tehnologice va sprijini scopul său de a oferi soluții complete mărcilor de top din întreaga lume care doresc să adopte abordări ale economiei circulare și să-și îmbunătățească rezultatele ESG.

Reconomy a ales Bucureștiul pentru lansarea hub-ului de tehnologie prin prisma talentului în domeniul tech pe care Capitala îl pune la dispoziție. Reconomy are în vedere angajarea a până la 150 de oameni la site-ul RecoTek, care este situat în campusul Business Garden.

Guy Wakeley, Chief Executive la Reconomy, a comentat: ”Centralizarea capacității noastre tehnologice este esențială pentru a consolida expansiunea noastră până în prezent, punând în același timp bazele pentru o creștere internațională. Tehnologia și datele sunt esențiale pentru accelerarea tranziției către o economie circulară, așa că, concentrându-ne neîncetat pe dezvoltarea capacităților noastre, putem continua să conducem schimbări pozitive și să oferim soluții fantastice clienților noștri”.

Directorul general RecoTek, Mariana Sbarcea, a adăugat: „Bucureștiul este o bază extrem de interesantă de talent tehnologic global. Aducerea capabilităților tehnologice existente ale Reconomy sub un singur acoperiș va ajuta afacerea să-și realizeze potențialul vast și va ajuta mai mulți clienți să-și atingă obiectivele de sustenabilitate.”