Potrivit Reuters, Bowen a declarat că „alăturându-se Angajamentului, Australia va fi alături de cei mai mari exportatori de produse agricole, precum SUA, Brazilia și Indonezia, în identificarea oportunităților de a reduce aceste emisii.”

Anul trecut, peste 100 de țări s-au alăturat efortului inițiat de către Uniunea Europeană și SUA pentru reducerea emisiilor de metan cu 30% înainte de finalul acestui deceniu comparativ cu nivelurile din 2020.

În vreme ce metanul are o durată de viață mai scurtă în atmosferă comparativ cu CO2, de două decenii, acest gaz are potențialul de a încălzi planeta de 80 de ori mai mult.

Unele dintre statele care emit cea mai mare cantitate de metan la nivel global și care fac parte din Angajamentul Global pentru Metan sunt SUA, Brazilia și Indonezia.

Guvernul australian va investi aproape 2 miliarde de dolari în cercetarea și dezvoltarea tehnologiilor care să ajute la reducerea emisiilor și în reducerea metanului din sectorul agricol, acestea fiind două dintre măsurile adoptate.

„Ca rezultat al semnării Angajamentului, guvernul australian nu va introduce legi sau taxe pentru reducerea emisiilor provenite din creșterea animalelor”, a menționat Bowen.

„Canada, care are o economie similară cu a noastră, Brazilia, Argentina, Noua Zeelandă și Uniunea Europeană fac deja parte din acest proiect și este normal ca și noi să ne alăturăm acestor state”, a adăugat el.