Potrivit NPR, legislația necesară pentru măsurile ce vor sta la baza atingerii acestei ținte va fi adoptată de noul Parlament din Australia, acesta urmând să se reunească pentru o primă ședință pe data de 26 iulie.

Partidul Verde, unul dintre partidele minoritare din Parlamentul australian, și-a dori ca ținta să crească la 75% până în 2030, în timp ce alți parlamentari independenți au cerut ca ținta să fie crescută la 60% sau măcar la 50%.

Australia este unul dintre cei mai mari exportatori de cărbune ai lumii, precum și de gaz natural lichefiat, ceea ce reduce dependența țării de combustibili fosili, și, totodată, naște controverse la nivel politic privind măsurile pe care țara le ia pentru combaterea schimbărilor climatice, de exemplu.

La rândul lor, țări precum SUA și-au luat angajamentul de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu procente cuprinse între 50 și 52% sub cele înregistrate în 2005 până în 2030. Iar Marea Britanie și-a propus să reducă emisiile cu până la 68% sub nivelul din 1990.