Reuters scrie că agricultura este un sector de mare interes pentru decarbonizare, întrucât el este responsabil pentru o treime din emisiile eliberate la nivel global.

Agreena ajută fermierii care vor să adopte practici mai sustenabile, însă care nu vor să își asume riscul de a pierde toată recolta, oferindu-le stimulente.

Fermierii care reușesc să își reducă emisiile de carbon au opțiunea de a le transforma în certificate de carbon, pe care le pot vinde companiilor care vor să își compenseze propria amprentă de carbon.

Simon Haldrup, CEO-ul Agreena, a declarat că „am început cu certificatele de carbon, dar vrem să construim o multitudine de servicii pentru a le oferi fermierilor mai multe opțiuni atunci când vor să facă tranziția către agricultura sustenabilă.”

Anul trecut, am scris despre eforturile Agreena de a lansa un produs care transformă certificatele de carbon din sol în token și transferă moneda euro la blockchain, proiect realizat în colaborare cu instituția europeană de plăți Ztlment.

Totodată, anul acesta, Agreena și-a consolidat echipa de management din România după ce a numit-o pe Mihaela Monica Vasile în funcția de Market Lead.