Principala misiune Aerolith este de a le oferi clienților produse de înaltă calitate, inovatoare și cu un design luxuriant.

Pentru realizarea blaturilor de bucătărie și baie Aerolith folosește utilaje moderne care au un consum mic de energie. Cu ajutorul acestora compania poate realiza materiale de calitate ridicată ce sunt folosite ca blaturi de bucătărie și de baie, trepte, glafuri și nu numai.

“Folosim materiale de calitate, precum piatră sinterizată, cuarț și granit pentru a crea blaturi care să reziste provocărilor zilnice cu brio. De la lovituri, la zgârieturi și până la pete de ulei sau alimente, este important ca blaturile noastre să aibă o rezistență ridicată. În plus, materialele folosite sunt naturale. De exemplu, piatra sinterizată este obținută din materiale 100% naturale, acestea fiind supuse la presiuni și temperaturi foarte ridicate, ceea ce le face să se unească într-o masă solidă. De asemenea, cuarțul Coante este fabricat dintr-un minereu natural, conținând cuarț în proporție de 95%, care este combinat cu rășini și polimeri pentru a obține blaturi durabile, dar care să aibă și un aspect plăcut.”, declară Valentin Caloianu, CEO-ul Aerolith.

Aerolith nu este un brand ca oricare altul. Pe lângă faptul că dorește să înfrumusețeze casele oamenilor cu produse de calitate, compania face acest lucru într-un mod sustenabil, ecologic și reciclabil, deoarece pune mare preț pe protejarea naturii și a mediului înconjurător.

Aerolith pune accent pe protejarea mediului și sustenabilitate

Un studiu iSense Solution, realizat în 2022 pe un eșantion de 1006 persoane cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, din România, a arătat că oamenii își îndreaptă tot mai mult atenția către sustenabilitate și protejarea mediului.

Rezultatele studiului arată că 63% dintre români sunt preocupați de mediul înconjurător, iar 81% dintre respondenți au declarat că iau măsuri pentru protejarea acestuia. 83% sting lumina când ies din cameră, 74% practică colectarea selectivă a deșeurilor, 64% economisesc apă, 60% reutilizează diverse produse în alt scop decât cel pentru care au fost create, 42% evită utilizarea obiectelor din plastic (cum ar fi paiele), iar 40% au declarat că au ales să cumpere produse doar de la companii care sunt implicate în protejarea mediului înconjurător.

Ba mai mult, potrivit studiului, 72% dintre respondenți au declarat că sunt dispuși să cumpere de la companii care susțin mediul și sustenabilitatea.

Conducerea Aerolith este conștientă de impactul pe care activitățile companiei le are asupra mediului, atat prin fabricarea produselor sale din piatră naturală și agregate, dar și prin distribuția acestora. Tocmai de aceea, compania face tot ce poate pentru a gestiona impactul pe care activitatea sa o are asupra mediului, făcând în permanență schimbări pentru a lăsa o amprentă tot mai mică asupra mediului. Astfel, impactul asupra mediului și consumul de resurse sunt o prioritate pentru Aerolith.

Pentru a reduce impactul asupra amprentei de carbon din atmosferă, Aerolith folosește panouri fotovoltaice pentru a genera energie electrică, astfel încât să folosească propria energie și să consume cât mai puțină energie clasică, mai ales în această perioadă în care ne confruntăm cu o criză energetică de proporții. Astfel, se reduce poluare mediului înconjurător având în vedere că energia clasică este obținută prin arderea de combustibili sau cărbuni.

“În calitate de CEO al companiei am realizat cât de important este să facem tot posibilul să protejăm mediul înconjurător și să ne implicăm în domeniul sustenabilității. Îmi face plăcere să vă spun că astăzi, Aerolith folosește panouri fotovoltaice, pentru energie și reciclează apa folosită pentru a reduce amprentă asupra mediului, deasemenea ne propunem sa schimbam parcul auto prin trecerea la vehicule electrice”. sustine Valentin Caloianu, CEO-ul Aerolith.

Materialele folosite în fabricarea blaturilor sunt naturale, ceea ce înseamnă că în timpul prelucrării acestora mediul înconjurător nu este poluat.

Pentru că Aerolith acordă o mare atenție durabilității și protejării mediului, apa folosită în timpul procesul de producție nu este pierdută. Apa folosită este filtrată și apoi recirculată pentru a preveni cât mai mult risipa. Apa este reutilizată intern, astfel încât nu se devarsă în sistemul de canalizare.

Astfel, înainte de a fi refolosită, apa care este utilizată pentru diferitele procese de producție din fabrică trece printr-o serie de purificatoare de apă și în urma unui tratament fizic apa este recuperată și refolosită în cadrul procesului de producție. Orice cantitate de apă ce nu poate fi refolosită sau purificată este depozitată în containere speciale și preluată apoi de autoritățile specializate în reciclarea acesteia. In acest mod, Aerolith se poate lăuda cu 0% deversare a apelor în mediul natural.

Reciclare și refolosire. Zero deșeuri

De asemenea, compania pune preț și pe deșeuri. Nimic nu se pierde și nimic nu se aruncă. Politica companiei în ceea ce privește acest aspect este “ZERO deșeuri”.

Prin această politică Aerolith își propune ca toate deșeurile să fie reciclate sau reutilizate. De exemplu, resturile de materiale sunt folosite pentru a crea alte obiecte. De exemplu, din piatră pot fi create diverse obiecte precum masa de cafea, mobilier de gradina, suport pentru pahare, tocător pentru bucătărie etc. De asemenea, din piatră ornamentală se poate crea mozaic decorativ pentru grădini.

În cazul în care vrei să te convingi cu ochii tăi că tot ceea ce promite Aleolith este adevărat, dar și pentru a vedea cu ochii tăi procesul de producție, poți face o vizită la fabrica.