Conform ESG Today, Greenly este o companie fondată în 2019 în Paris și furnizează soluții care permit companiilor să își monitorizeze, raporteze și reducă emisiile. Soluția software Climate Suite a companiei permite companiilor să își stabilească un buget pentru decarbonizare, dar și să își formeze strategii pentru reducerea emisiilor în conformitate cu standarde precum inițiativa SBTi.

Alexis Normand, CEO-ul și cofondatorul Greenly, a declarat că „obiectivul Greenly este de a permite business-urilor să se alinieze noilor cerințe, în care profitul este sinonim cu sustenabilitatea. Scopul nostru este de a simplifica managementul emisiilor de carbon și să facem acest lucru sinonim cu practicile de bază ale unei companii. Ne concentrăm pe lucruri dincolo de conformarea la noile reglementări; vrem să integrăm sustenabilitatea în cultura corporațiilor.”

Oficialii companiei susțin că finanțarea recentă vine într-un moment în care contabilizarea carbonului este „pregătită pentru o adopție în masă”, date fiind reglementările recente impuse de Uniunea Europeană și de alte autorități de reglementare.

Fidelity International Strategic Ventures a condus runda de finanțare de 52 de milioane de dolari, la care au participat și fonduri de investiții precum Move Capital sau Hewlett Packard Enterprises.