Startup-ul cu sediul în Londra a fost fondat în 2019 și folosește inteligența artificială pentru a monitoriza, analiza și sorta printre tone întregi de deșeuri.

Conform EU-Startups, recent, startup-ul a primit o finanțare în valoare de 10,2 milioane de euro într-o rundă condusă de Una Terra, un fond de investiții specializat în zona de sustenabilitate, cu participarea Closed Loop Partners, Speedinvest și Unreasonable Group.

Până în acest moment au existat informații limitate cu privire la cele 2,1 miliarde de tone de deșeuri produse anual de omenire și nici nu am avut detalii despre modul în care aceste deșeuri sunt manevrate, reciclate și depozitate. Poate acesta este și unul dintre motivele pentru care ratele de reciclare au rămas la cel mult 10%.

Din 2019 încoace sistemul Greyparrot a reușit să analizeze peste 10 miliarde de ambalaje din stații de sortare în speranța că va ajuta la creșterea ratelor de reciclare și pentru a aduce un plus de responsabilizare pentru companii și indivizi.

Londonezii lucrează cu jucători precum Suez, Veolia șo Biffa, care împreună acoperă circa 60% din piața de management al deșeurilor pentru a transforma toată această industrie la nivel global.

Mai multe detalii despre dezvoltarea planificată de Greyparrot după această rundă de investiții puteți afla dintr-un comunicat oficial de presă al startup-ului.