Fiat pregătește un model accesibil pe baterii, posibil succesor al lui Panda

Oficialii Stellantis au anunțat recent planurile de a lansa un vehicul electric compact mai accesibil pentru a concura cu Dacia Spring, un model pe baterii low-cost pentru deplasări urbane. Fiat Panda va fi platforma spirituală pentru mașina pe baterii care ar putea avea un preț de sub 25.000 de euro.

Electrive scrie că Olivier Francois, CEO-ul Fiat, a explicat că „este o nevoie reală de mașini electrice mai accesibile.”

Un alt vehicul electric cu costuri reduse va fi disponibil pentru piața europeană, sub forma lui Citroen e-C3, care ar putea avea un preț de pornire tot sub 25.000 de euro. Oficialii Citroen au confirmat faptul că varianta pe baterii a lui C3 va fi produsă în Slovacia și va concura atât cu Dacia Spring, cât și cu viitorul Renault 5 electric.

Comparativ cu modelele e-C3 din America de Sud și India, cel european va avea o baterie mai mare, cu o autonomie de 420 de kilometri, cu 120 km mai mult față de cele menționate anterior.

Cel mai popular model electric de la Fiat, 500-electric, ar putea sosi și în SUA cât de curând, spun oficialii brandului.

Compania italiană și-a propus ca până în deceniul următor să vândă doar automobile alimentate cu baterii.



Citeste si