Compania care transformă deșeurile electronice în lămpi

Compania nigeriană Quadloop a reușit să transforme deșeurile electronice în lămpi alimentate de energie solară și alte produse despre care compania susține că vor avea un impact mai mic asupra mediului.

Potrivit Reuters, Dozie Igweilo, fondatorul Quadloop s-a gândit la această posibilitate când a descoperit că piața pentru produse electronice fabricate local se confruntă cu o criză de componente.

„La momentul respectiv ne-am dat seama că, dacă reușim să ne folosim de deșeurile electronice, putem reduce costul de producție și această strategie ne-a adus unde suntem astăzi”, a declarat acesta.

Quadloop speră să obțină 70% din materialele necesare pentru lanternele sale din fluxul de deșeuri electronice, întrucât compania folosește baterii uzate de laptopuri pentru lanternele sale alimentate de panouri solare.

Igweilo a adăugat faptul că aceste lanterne pot ajuta micii antreprenori să-și desfășoare activitatea chiar și în cazul unei pene de curent.

Blessing Samuel este o coafeză care folosește lămpile celor de la Quadloop pentru a lucra pe timp de noapte.

„Este un produs foarte bun care mi-a fost de mare ajutor de când îl am, mă ajută să lucrez atunci când nu este lumină. O folosesc pentru a-mi face treaba și m-a scăpat de nevoia de a cumpăra combustibil”, a menționat aceasta.

Echipamentele pentru iluminat alimentate de energie solară pot fi o soluție de backup și chiar una principală pentru iluminare în caz de urgență, întrucât companiile le pot combina cu baterii uzate care ar ajunge deșeuri electronice.



Citeste si