Aston Martin ar putea produce doar mașini electrice începând cu 2030

Noile obiective climatice i-au determinat pe producătorii de autovehicule să renunțe la producția de mașini cu motoare cu ardere internă în următorii ani. Aston Martin a anunțat recent că plănuiește să treacă la producția de mașini mai verzi, iar compania vrea să-și electrifice toată linia de mașini până în 2030.

Potrivit Car and Driver, asta nu înseamnă că Aston Martin nu va mai produce din când în când o ediție specială a unui vehicul care să aibă motor cu ardere internă, ci ar trebui să însemne că vehiculele de serie pe care le va produce vor fi electrificate într-o oarecare măsură, fie că vorbim de mașini electrice sau hybrid.

Aston Martin își dorește să lanseze primul plug-in hybrid în 2024, care se va numi Valhalla, iar la un an după acesta, compania vrea să lanseze primul vehicul electric.

Producătorul britanic de automobile vrea ca până în 2026 să poată oferi un sistem de propulsie electric pentru toate mașinile, hybrid sau complet electric, astfel ca până la sfârșitul acestui deceniu să ofere doar mașini electrice.

Aston Martin trebuia să lanseze acum câțiva ani prima mașină electrică a companiei, Rapide E de 600 de cai putere, însă cele 155 de vehicule care trebuiau produse nu au mai ieșit la suprafață, întrucât producătorul a anulat acest proiect.

Înainte ca echipa de la Aston să lanseze primul lor vehicul electric, ei plănuiesc să înceapă livrarea plug-in hybrid-ului Valhalla de 937 de cai putere în 2024.

Ținând cont de planurile curente ale companiei, vehicule precum Vantage sau DBX vor avea un sistem de propulsie hybrid sau complet electric până în 2026 dacă vor rămâne în linia de producție, pentru a se încadra în planurile de tranziție ale producătorului.



Citeste si