Peste 60% din cantitatea de apă folosită pe parcursul ciclului de viață al unui produs de îngrijire a părului (șampon sau balsam) este asociată etapei de clătire. Cu ajutorul dispozitivului Water Saver, L’Oréal Professionnel va putea economisi cu până la 69% din consumul de apă din saloanele de coafură.

L’Oréal Professionnel a dezvoltat, în parteneriat cu startup-ul Gjosa, Water Saver, un cap de duș care folosește tehnologia patentată de fragmentare a apei, reduce semnificativ cantitatea de apă folosită la aproximativă 2.4 litri per șamponare, față de cei 7 de litri consumați în mod obișnuit.

Dispozitivul Water Saver a fost deja lansat în 21 saloane partenere ale brandului și în Academia L’Oréal, punctul de întâlnire al pasionaților de coafură din România. Anul acesta, brandul își propune să aducă dispozitivele Water Saver în aproximativ 90 de saloane de coafură din țară.

Cum funcționează Water Saver

  1. Tehnologia de fragmentare a apei constă în creerea de picături de apă de 10 ori mai mici față de picăturile standard.
  2. Debitul de apă este controlat și omogen, garantând clătirea cu o performanţă excelentă.
  3. Debitul picăturilor formează o perdea de apă mai largă pentru o umiditate excelentă.

”Ne dorim ca toți consumatorii care pășesc în saloanele noastre partenere să aibă parte de experiențe special create pentru ei și nevoile lor, totul în acord cu valorile brandului de a conserva resursele limitate ale planetei. Tehnologia ne-a permis să sprijinim coaforii prin singura destinație de educație pentru profesioniștii din saloanele de înfrumusețare, platforma de educație online L'Oréal Access, iar acum mergem mai departe cu un device care transformă modul în care un salon folosește una dintre cele mai prețioase resurse ale noastre: apa.”, declară Raluca Moțoescu, Product Manager L’Oréal Professionnel.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

În contextul în care jumătate din populația lumii ar putea trăi în zone care se confruntă cu deficitul de apă până în 2025, apa este prioritatea numărul 1 a brandului L’Oréal Professionnel.

Brandul acționează pentru a avea un impact semnificativ asupra întregului lanț valoric al unui produs, prin schimbări în etapele de dezvoltare a produselor în fabricile Grupului L’Oréal, prin acțiuni de educare a consumatorilor și prin îmbunătățirea experienței de utilizare a produselor.

100% dintre produsele L'Oréal Professionnel din Europa sunt produse în fabrici Waterloop, unde apa utilizată este reciclată și reutilizată în buclă.

Pentru Grupul L’Oréal, din care face parte și brandul L’Oréal Professionnel, inovațiile tehnologice creează o frumusețe a viitorul care este responsabilă și care are grijă de mediul înconjurător.

L'Oréal s-a angajat de ani de zile să asigure gestionarea responsabilă a apei pe tot parcursul lanțului său valoric și în comunitățile în care operează. Inovarea produselor și lansarea de noi tehnologii joacă un rol vital în eforturile Grupului de a conserva această resursă valoroasă.

Grupul L’Oréal are angajamente ambițioase, concrete și măsurabile pentru protejarea apei, până în 2030:

- Până în 2030, 100% din apa utilizată în procesele industriale ale Grupului va fi reciclată și reutilizată în buclă.

- Până în 2030, toți furnizorii strategici ai Grupului vor folosi apa în mod sustenabil în zonele în care își desfășoară activitatea.

- Până în 2030, inovațiile Grupului le vor permite consumatorilor să reducă cu 25%, în medie și per produs finit, consumul de apă legat de utilizarea produselor brandurilor Grupului, comparativ cu 2016.

L’Oréal Professionnel a pus deja în aplicare o serie de acțiuni semnificative și a făcut progrese tangibile. Tuburile produselor Dia Light sunt fabricate din aluminiu reciclat în proporție de 95%, în timp ce până la 95% din plasticul folosit în gama de îngrijire a părului Serie Expert este realizat din plastic reciclat.

În plus, 100% dintre produsele produse în Europa provin dintr-o fabrică WaterLoop, ce permite ca apa necesară producției industriale să fie recuperată, tratată și apoi reutilizată în buclă.