Potrivit Reuters, finanțarea va fi compusă din ajutoare de la stat și din fonduri europene, iar Ursula von der Leyen a declarat că această decizie sprijină Pactul Verde European și urmărește clasarea Europei drept o putere mondială în producția de tehnologii verzi.

„Scopul va fi focusarea investițiilor pe proiecte strategice de-a lungul întregului lanț valoric. Ne vom concentra și asupra simplificării procesului de aplicare și oferire de avize pentru construcția noilor zone ce vor implica dezvoltarea de tehnologii curate”, susține șefa Comisiei Europene.

Uniunea Europeană speră ca reprezentanții acestor industrii să rămână, astfel, pe continent, dat fiind faptul că aceștia ar putea fi atrași de proiectul de 369 de miliarde de dolari al SUA pentru producția de tehnologii „verzi”.

„Pentru a menține atractivă industria europeană, trebuie să avem oferte și subvenții competitive care sunt în prezent disponibile în afara continentului”, a adăugat von der Leyen.

Tot ea a menționat faptul că nu toate cele 27 de state membre UE își vor putea sprijini financiar în mod egal industriile, motiv pentru care va fi necesară și finanțarea cu fonduri europene, iar astfel se va evita fragmentarea pe continent.

„Pentru a evita fragmentarea în câteva piețe și pentru a sprijini tranziția pe întreg teritoriul UE, trebuie să creștem finanțarea cu fonduri europene”, a declarat șefa Comisiei Europene.

Ea nu a dezvăluit încă detalii suplimentare despre fonduri, deoarece ele reprezintă o idee propusă inițial în luna septembrie, cu care nu toate statele sunt de acord, printre care Germania.