Potrivit ESG Today, rezultatele unui chestionar date recent publicității de către Honeywell, care a includ peste 750 de oficiali specializați în afaceri, sustenabilitate și tehnologie, arată că una dintre prioritățile de top ale companiilor de pe glob este atingerea obiectivelor de sustenabilitate pe care le au setate în prezent. Astfel, 75% dintre organizațiile chestionate consideră că sustenabilitatea este una dintre primele lor cinci priorități pe termen scurt, mai importantă decât este transformarea digitală.

Evoluția energetică și eficiența este cea mai importantă parte a strategiei de mediu pentru 62% dintre respondenți, în vreme ce următoarele două eforturi de sustenabilitate invocate au fost reducerea emisiilor cu 47% și prevenția poluării, cu 43%. Economia circulară și reciclarea sunt următoarele, cu un procentaj de 33%.

Cum sustenabilitatea este o prioritate de top pentru executivii companiilor, 88% dintre aceștia vor să crească bugetul pentru eficiența energetică în următoarele 12 luni, în vreme ce 84% vor să aloce un fond mai mare pentru reducerea emisiilor și prevenirea poluării. Totodată, 83% dintre oficiali vor să cheltuiască mai mult pentru îmbunătățirea circularității și reciclării.

Companiile de pe glob sunt mai încrezătoare și în ce privește abilitatea lor de a-și atinge obiectivele climatice, astfel că 72% dintre oficiali sunt optimiști în legătură cu reducerea emisiilor, comparativ cu cei 65% de anul trecut, în vreme ce tot 72% dintre respondenți sunt încrezători în ce privește atingerea obiectivelor din 2030, comparativ cu cei 63% din 2022.

Experții Honeywell și-au propus să analizeze modul în care schimbările climatice afectează eforturile de sustenabilitate ale companiilor, astfel că au introdus o nouă categorie în acest chestionar în acest sens. Astfel, 62% dintre respondenți susțin că incendiile de vegetație, inundațiile și furtunile vor avea un impact asupra eforturilor companiilor de a deveni mai sustenabile, în vreme ce pentru 44%, canicula va avea sau a avut deja un cuvânt de spus legat de inițiativele de sustenabile.

Gavin Towler, cercetător principal pentru sustenabilitate și Chief Sustainability Officer, Honeywell, a declarat că „evenimentele caniculare de anul acesta au crescut urgentarea acțiunilor climatice imediate în cadrul companiilor. Astfel, ne așteptăm să vedem mai multe organizații care își accelerează eforturile de sustenabilitate și care adoptă noile tehnologii pentru tranziția către un sistem energetic just.”