Tech.eu scrie că firma finlandeză de tehnologie se folosește de dispozitive IoT și de inteligență artificială pentru a optimiza continuu procesele industriale ce implică utilizarea de lichide. Acest lucru ajută companiile din industria alimentară să își optimizeze utilizarea de materie primă și să economisească apă și emisii de CO2.
Cercetările realizate de echipa Collo arată faptul că în producția de lapte se risipesc anual 8 milioane de litri din cauza controlului liniilor de producție. Utilizând soluțiile software ale companiei, acești producători pot economisi anual 35 de milioane de litri de apă și își pot reduce amprenta de carbon cu 11 milioane de kilograme de CO2, salvând, totodată, mare parte din laptele pierdut în producție.
Senzorul inovator al startup-ului este compatibil cu orice alt lichid folosit în procesele industriale și poate înlocui cu succes senzorii tradiționali, oferind o performanță mai bună. Matti Järveläinen, cofondatorul și CEO-ul Collo, a declarat că „industria globală producătoare de alimente trece printr-o transformare importantă ca urmare a schimbărilor climatice, ceea ce duce la o cerere crescută pentru operațiuni sustenabile, dar și la o creștere a reglementărilor de mediu.”
În prezent, Collo colaborează cu unii dintre cei mai mari producători din industria producătoare de lactate, printre care Danone și Fonterra. Mikko Huumo, Investment Manager în cadrul SEB Greentech VC, care a contribuit la runda de finanțare, adaugă că „este mai important ca niciodată să investim în tehnologiile care ne pot ajuta să reducem emisiile și să conservăm rapid apa.”
Comentezi?