ESG Today scrie că sistemul a fost antrenat de Schneider Electric folosind aproape 500.000 de clădiri pentru a recomanda cele mai bune opțiuni și alternative în vederea îmbunătățirii eficienței energetică, măsură care să permită decarbonizarea lor. Acest pachet software vine în completarea reglementărilor globale care vizează creșterea eficienței în sectorul imobiliar, cum ar fi cele din Uniunea Europeană, care cer ca fiecare nouă clădire ridicată după 2030 să fie net-zero.

Mike Kazmierczak, Global Vice President of Digital Energy, Schneider Electric, a declarat că „acest tool este un software puternic pe care companiile imobiliare îl pot folosi pentru a se consulta cu privire la îndeplinirea reglementărilor locale și regionale, dar care oferă, totodată, și îmbunătățiri operaționale. Acest tool inovator le oferă constructorilor și operatorilor posibilitatea de a-și reduce emisiile, iar totodată, de a-ți îmbunătăți eficiența energetică și a-și reduce costurile de operare, ceea ce poate accelera și rata de modernizare a clădirilor existente.”

Pentru a demonstra eficacitatea noului sistem, echipa de experți de la Schneider l-a folosit pentru a ajuta proprietarul unei clădiri din Boston, Massachusetts, să implementeze măsuri prin care să aducă economii operaționale de 3.7 milioane de dolari și să prevină, totodată, amenzi de un milion de dolari care ar fi venit în urma nerespectării reglementărilor de mediu.

Compania imobiliară și de investiții JLL, dar și compania specializată în analiza amprentei de carbon a clădirilor C.scale au ajutat la dezvoltarea noului software.