Prin lansarea Raportului de sustenabilitate european pentru 2022/2023, Epson își definește viziunea privind mediul, angajându-se să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon și să elimine utilizarea resurselor subterane până în 2050.

Raportul evidențiază, de asemenea, progresul companiei în atingerea acestui obiectiv, dar și modul în care acționează pentru acest rezultat, în patru domenii principale: decarbonizarea, extinderea granițelor industriei, respectarea responsabilităților sociale și consolidarea guvernanței companiei.

Printre celelalte realizări cheie evidențiate se numără:

  • Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GHG): Între anii fiscali 2017 și 2022, Epson a făcut progrese semnificative, reducând cu 51% consumul de gaze naturale și emisiile în sediile europene.
  • Decarbonizarea în sediile Epson: Sediul central din Germania s-a mutat într-o clădire nouă din Düsseldorf, unde consumul de energie pe metru pătrat este cu 75% mai mic decât în sediul anterior.
  • Diversitatea, egalitatea și incluziunea: Epson și-a consolidat și continuă să își îmbunătățească angajamentul față de DE&I prin stabilirea strategiei sale pentru dezvoltarea obiectivelor, metricilor și guvernării practicilor pentru Diversitatea, egalitatea și incluziune.

Președintele Epson Europe B.V., Yoshiro Nagafusa, susține abordarea „less is more, aceasta fiind o „abordare în reducerea impactului asupra mediului înconjurător, îmbogățind mediul și viețile prin eliminarea deșeurilor și reducerea dimensiunilor, creșterea eficienței și sporirea preciziei.”

De la obiectivele privind consumul de 100% de energie electrică regenerabilă, la reducerea emisiilor de GHG în domeniile de activitate 1-32, Epson dezvoltă măsuri benefice pentru reciclarea, reutilizarea, recondiționarea și extinderea duratei de viață a produselor sale.

Prin tehnologia sa de imprimare cu jet de cerneală, care economisește energie și imprimarea digitală pe materiale textile, care scade considerabil consumul de apă, Epson reduce și mai mult impactul asupra mediului prin intermediul clienților săi.

Epson construiește activ o infrastructură de producție circulară și investește peste 34,7 milioane de euro în construirea unei noi fabrici pentru reciclarea deșeurilor de metal în materie primă pentru pulberi metalice în Japonia. Această inițiativă, lansată prin filiala Epson Atmix, susține compania în ambiția sa de a elimina utilizarea resurselor subterane până în 2050.

Alte evoluții tehnologice includ tehnologia Dry Fiber de la Epson, utilizată pentru a transforma deșeurile textile în materiale textile nețesute, susținând promisiunea unui viitor mai sustenabil pentru industria modei. Pe lângă tehnologia de captare a carbonului, Epson se concentrează asupra cercetării asociate tehnologiei Dry Fiber, a versatilității sale și a capacității de a genera soluții mai sustenabile.

În angajamentul său față de diversitate, echitate și incluziune, peste 86% dintre angajații Epson Europe s-au implicat în cursuri de training asociate DE&I, subliniind dedicarea companiei în crearea unui mediu echitabil. Epson continuă să își consolideze angajamentul prin colaborarea cu susținători ai diversității din companie, cum ar fi Mission GENDER EQUITY, pentru a promova DE&I în cadrul culturii sale corporative.

Angajamentul Epson față de obiectivele de dezvoltare durabilă stă la baza alinierii operațiunilor sale cu standardul SDG Management System, dezvoltat de Bureau Veritas. Epson este prima companie de tehnologie recunoscută de acest organism certificat pentru integrarea SDG-urilor în activitățile sale de afaceri, un reper esențial în drumul său către un viitor mai sustenabil.

Henning Ohlsson, directorul departamentului de Sustenabilitate, Epson Europe B.V, susține că „SDG-urile continuă să fie relevante. Ele reprezintă un set de obiective accesibile, ușor de înțeles, pentru care persoanele, organizațiile și guvernele pot găsi soluții de implementare pentru viitorul oamenilor și al planetei.”

Epson și-a luat, de asemenea, angajamentul față de practicile de afaceri transparente și sustenabile prin adoptarea proactivă a standardelor noii Directive UE privind raportarea sustenabilității corporative (CSRD). Acestea au început să fie implementate înaintea aplicării obligatorii a directivei, după cum evidențiază cel mai recent raport al companiei.