ESG Today scrie că oficialii DOE au pus la dispoziție 83 de milioane de dolari pentru sectoarele dificil de decarbonizat, cum ar fi cel alimentar, al construcțiilor și producției de oțel, întrucât acestea sunt responsabile pentru 65% din emisiile totale ale Statelor Unite ale Americii. O parte din finanțare, în valoare de 37 de milioane de dolari, va fi utilizată pentru decarbonizarea producției de oțel și fier, inclusiv prin implementarea hidrogenului.

Secretarul pentru Energie al SUA, Jennifer Granholm, a declarat că „pentru a își menține avantajul în economia mondială, SUA trebuie să își păstreze competitivitatea și să investească în viitorul alimentat de energie curată al țării.”

Dezvoltarea proceselor sustenabilă de încălzire industrială va primi o finanțare totală de 25 de milioane de dolari, în vreme ce pentru producția curată de beton și ciment vor fi alocați 20 de milioane de dolari. Cele mai bune 49 de proiecte pentru reducerea de emisii de gaze cu efect de seră vor fi recompensate cu 171 de milioane de dolari.

„Acest anunț va ajuta la avansarea tehnologiilor inovatoare de care avem nevoie pentru a reduce costurile și pentru a îmbunătăți eficiența energetică în fabricile și centrele industriale din SUA”, adaugă Granholm.