Compania a adoptat o politică de mediu pentru următorii zece ani. Conform acestui plan, SoftServe se angajează să atingă, până în 2032, obiective precum:

  • devenirea unei afaceri neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon
  • atingerea obiectivul zero deșeuri
  • proiectarea de birouri durabile din punct de vedere ecologic
  • dezvoltarea de soluții IT care ajută la combaterea provocărilor de mediu.

Pentru a îndeplini aceste obiective, compania intenționează să reducă consumul de energie și să treacă la surse de energie regenerabilă acolo unde este posibil. În plus, să dezvolte formatul muncii la distanță, să respecte Principiile ONU de Dezvoltare Durabilă în dezvoltarea de produse și servicii, și să reducă utilizarea materialelor care nu sunt reciclabile.

”Grija pentru mediu a fost întotdeauna printre prioritățile pentru SoftServe, iar în 2021 am trecut la un nou nivel în această chestiune și am introdus o nouă abordare a managementului ecologic. Anul trecut, compania a creat un consiliu special de mediu și a lansat o contabilizare detaliată a tuturor deșeurilor pentru a-și evalua amprenta de mediu. La rândul său, aceasta ne va ajuta să atingem obiectivele de mediu în viitor”, declară Iulia Kuvitanova, manager de sustenabilitate a mediului SoftServe.

În 2021, SoftServe a reușit deja să reducă emisiile directe cu 55,4% față de anul precedent, așa cum se precizează în Raportul de Responsabilitate Socială Corporativă 2021.

SoftServe donează computere și echipamente de birou unor organizații de caritate pentru a minimiza risipa și le vinde pe piața internă.

Ceea ce nu poate fi suprautilizat, compania depune spre reciclare. În 2021, au fost eliminate în total aproximativ 50 kg de astfel de deșeuri, inclusiv monitoare, elemente ale unităților de sistem, lămpi fluorescente și multe altele.

Anul acesta, compania a eliminat și 373,5 kg de baterii. Din 2018, majoritatea birourilor SoftServe sortează și predă plastic, sticlă, metal și hârtie pentru reciclare.

SoftServe intenționează să obțină certificarea conform standardului ISO 14001 legat de managementul mediului.

Toți angajații beneficiază de un curs special de învățare despre Fundamentele Sustenabilității, care este următorul pas în dezvoltarea unei culturi de conștientizare ecologică în rândul angajaților.

Compania acordă, de asemenea, multă atenție organizării de programe și inițiative interne — de la plantarea de copaci și evenimente cognitive cu deșeuri reduse, până la dezvoltarea de soluții tehnologice pentru organizațiile de mediu.

În 2021, angajații companiei au plantat peste 6 mii de copaci, iar specialiștii IT s-au oferit voluntari pentru a crea o aplicație de sortare a deșeurilor pentru ONG-ul „No Waste Ukraine”.

Aceste proiecte pro bono pot fi inițiate atât de asociați, cât și de ONG-uri locale.

SoftServe este una dintre cele mai mari companii IT din Europa de Est, cu peste 13.000 de asociați în 41 de centre, birouri și locații de clienți la nivel global. Oferă soluții pentru industria medicală, retail, finanțe, auto, producție, energie și petrol.

Compania a construit cele mai mari comunități Big Data și Data Science din Europa de Est, cu peste 200 de ingineri, precum și o echipă de cercetare și dezvoltare de deep-tech care lucrează la soluții de ultimă generație.

Printre clienții companiei se numără IBM, Cisco, Deutsche Bank, Cloudera și mulți alții. SoftServe este, de asemenea, un partener de încredere al AWS, Microsoft, Google Cloud și unicornul românesc UiPath.