Potrivit Recharge, prin creșterea capacității de producție a fabricii din Oevel, compania va putea crea „o nouă generație” de electrolizori care vor fi necesari pentru funcționarea unităților de producție industriale de hidrogen.

Alexey Ustinov, vicepreședinte al producției de electrolizori de la Cummins, a declarat că „inovația este esențială în această piață care crește încontinuu, iar Europa are oportunitatea unică de a deveni centrul pentru tehnologie, design și producție al echipamentului care produce hidrogen.”

„Prin creșterea capacității de producție, Cummins va continua fie unul din liderii pieței de hidrogen verde din Europa și din lume pentru a sprijini noile proiecte de infrastructură și obiectivele de decarbonizare ale guvernelor”, a adăugat el.

Pentru a face posibilă creșterea capacității de producție, Cummins va primi finanțarea necesară din partea Flanders Innovation and Entrepreneurship Agency (VLAIO), ca parte a proiectului Hy2Tech.

Hy2Tech reprezintă un efort comun de colaborare între 35 de companii și organizații din 15 state europene care urmăresc creșterea capacității de producție de hidorgen în Europa.