ESG Today scrie că după finalizarea rundei de finanțare, valoarea pe piață a Watershed a ajuns la 1.8 miliarde de dolari, fiind astfel una dintre cele mai valoroase companii ce furnizează software pentru soluții climatice din lume. Fondată în San Francisco în 2019, Watersed oferă o platformă software care le permite companiilor să își calculeze, urmărească, raporteze și reducă emisiile de gaze cu efect de seră pentru a deveni neutre din punct de vedere climatic și pentru a se adapta reglementărilor.

Watershed le oferă clienților corporativi și un marketplace unde se pot conecta cu companii specializate în reducerea emisiilor de carbon, pentru echivalarea propriilor emisii, și cu producători de energie regenerabilă, pentru a-și alimenta operațiunile cu energie curată. Paramount, Spotify și BBVA se numără printre clienții existenți ai Watershed.

Oficialii companiei au declarat că vor folosi finanțarea de 100 de milioane de dolari pentru a îmbunătăți acuratețea sistemului de raportare al emisiilor, dar și pentru a investi în serviciile de raportare și decarbonizare, concomitent cu expansiunea în Europa.

Cofondatorul Watershed Taylor Francis a declarat că „acțiunea climatică din mediul corporativ este în creștere. Companiile din toate domeniile pun tot mai mult preț pe sustenabilitate și le sprijinim pentru ca acestea să își poată măsura, raporta și reduce emisiile. Această investiție ne va permite să accelerăm creșterea economiei climatice.”

Galvanize Climate Solutions și Sequoia Capital se numără printre investitorii care au participat la runda de finanțare Series C ridicată de Watershed.