Make it Grow by JCI București vizează reîmpădurirea zonelor de pe lângă București, precum și monitorizarea acestora printr-un program de learning & development pe termen lung.

JCI București invită persoanele care doresc să contribuie la plantarea celor 55.555 de copaci pe data de 25 noiembrie. Detalii despre înscriere: https://jcibucuresti.ro/make-it-grow-editia-11-2023

”Dacă nu poți ajunge la plantare, dar îți dorești să susții cauza 55.555 de copaci pentru România, donează 1 - 3 - 5 - 10 - 50 de copaci (sau câți vrei tu), iar noi îi vom planta pentru tine pe 25 noiembrie. Copacii donați pot fi denumiți cum vrei tu, fiecare puiet va purta o etichetă nominală. Astfel poți face cadouri inedite și inspirate celor dragi! Informații aici: https://jcibucuresti.ro”, spune echipa JCI București.

Proiectul Make It Grow este un demers de promovare a responsabilităţii faţă de mediul înconjurător prin încurajarea dezvoltării şi utilizării practicilor şi tehnologiilor care nu produc degradări temporare sau ireversibile ale acestuia.

Educația ecologică prin implicarea membrilor, a simpatizanților, dar și a altor cetățeni activi din comunitate, în acțiuni ce contribuie la îmbunătățirea mediului înconjurător în care trăim, reprezintă ideea ce stă la baza acestei inițiative.

În ultimii ani, din cauza încălzirii globale, clima se află într-un amplu proces de schimbare negativă. Vântul și furtunile au o putere distructivă, iar vara temperaturile sunt caniculare. Acest lucru se întâmplă și din cauza insuficienței pădurilor și a poluării ridicate a aerului.

Educația tinerilor pentru a proteja natura și a conștientiza importanța plantării de puieți în vederea creșterii numărului de păduri, spații de vegetație dar și a contribuției la binele planetei, chiar prin acțiuni mici, dar cu impact mare, reprezintă o datorie morală a noastră a tuturor, dar și un pilon motivațional în inițierea acestui proiect, care a avut deja 10 ediții, începând cu 2017.

Junior Chamber Internațional România a fost întemeiată în 2003-2004 și numără în prezent 11 organizații locale. Cu peste 250 de membri activi la nivel național, organizația are ca scop implicarea tinerilor activi cu vârste cuprinse între 18 – 40 de ani pentru dezvoltarea de impact pozitiv în comunități. JCI România este membră cu drepturi depline a organizației Junior Chamber Internațional.