Grupul LEGO a anunțat un pas major în călătoria sa către sustenabilitate cu introducerea unor noi anvelope fabricate cu peste 30% din materiale reciclate, conform Interesting Engineering.

LEGO reutilizează produse din deșeuri care ar avea un impact negativ asupra mediului și le oferă o nouă viață în jucăriile sale. Materialele utilizate includ plase de pescuit, frânghii și ulei de motor reciclat, care sunt transformate într-un material nou și durabil numit rSEBS (stiren-etilen-butilen-stiren reciclat).

Materialul din cauciuc reciclat nu modifică aspectul sau senzația produselor, iar până la sfârșitul anului 2025, aceste anvelope sunt estimate să fie incluse în aproximativ 120 de seturi LEGO. Compania își propune să producă întreaga sa linie de produse cu materiale mai regenerabile și reciclate până în 2032.

LEGO produce peste 300 de milioane de anvelope

LEGO, în ciuda reputației sale de producător de jucării, este și cel mai mare producător de anvelope din lume, care produce peste 300 de milioane de anvelope anual. Compania oferă o gamă de peste 65 de dimensiuni și stiluri de anvelope, de la cele mici pentru motociclete până la modele mari pentru vehicule off-road.

Noul material pentru anvelopele LEGO reduce deșeurile și reduce dependența companiei de materialele derivate din combustibili fosili.

„Introducerea acestui material, cunoscut sub numele de rSEBS, face parte din eforturile mai ample ale companiei de a produce cărămizile și ambalajele LEGO din materiale mai sustenabile,” a menționat compania într-un comunicat de presă.

Până în prezent, LEGO a analizat 600 de materiale diferite pentru a crește folosirea acestor resurse regenerabile și reciclate în produsele sale.

Reducerea emisiilor cu 37% până în 2032

În 2021, LEGO a lucrat la un proiect pentru a crea prototipuri de cărămizi LEGO din sticle de plastic PET reciclate.

Cu toate acestea, după doi ani de cercetare și dezvoltare, New Atlas spune că trecerea la acest nou proces de fabricație ar fi dus, de fapt, la o creștere a amprentei de carbon. Compania a abandonat astfel proiectul.

Brandul global de jucării este determinat să facă tranziția cărămizilor sale pentru seturi către materiale mai sustenabile. Mai mult, LEGO și-a stabilit un obiectiv de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 37% până în 2032.

Compania utilizează, de asemenea, bio-polietilenă obținută din trestie de zahăr pentru elementele transparente (cum ar fi ferestrele) și explorează materiale precum e-metanolul și ePOM.