Potrivit Euronews.green, izolarea mai bună a caselor s-a dovedit a fi printre cele mai eficiente soluții pentru a ne asigura că putem trăi mai mult, pe lângă dezvoltarea unui sistem de transport cu zero emisii sau o rețea de electricitate regenerabilă.

Doar în Anglia și Țara Galilor sunt înregistrate anual peste 60.000 de decese asociate cu frigul, potrivit unui studiu dat publicității în jurnalul The Lancet Planetary Health.

Poluarea aerului interior ne afectează și ea în mod negativ calitatea vieții, prin probleme cardiovasculare sau ale sistemului respirator.

Experții ne avertizează cu privire la faptul că trebuie să fim atenți nu doar la poluarea ce provine din interior, ci și la cea din mediul extern, întrucât există particule care pot pătrunde în casă și pot cauza probleme de sănătate de-a lungul timpului.

Izolarea caselor are și alte beneficii, printre care îmbunătățirea eficienței energetice, prin care se poate reduce factura la energie, însă aceasta ne ajută și când vine vorba de menținerea unei temperaturi mai mari pe timpul iernii.

Cercetările sugerează faptul că, dacă locuitorii din Marea Britanie își vor izola corespunzător casele până în 2050, li se vor adăuga colectiv circa 836.000 de ani de viață.

Și obiceiurile alimentare au un impact asupra vieții noastre, iar conform experților, prin reducerea consumului de carne roșie și introducerea în alimentație a alternativelor pe bază de plante, britanicii și-ar putea adăuga încă 410.000 de ani la speranța de viață.

Totuși, trebuie să fim atenți cum implementăm politicile net-zero, deoarece și acestea ne pot afecta viața în mod negativ.

De exemplu, fără ventilație corespunzătoare, chiar și o casă bine izolată poate fi periculoasă, deoarece se pot acumula gaze poluante în interior, care la rândul lor pot afecta sănătatea.

În același timp, încurajarea ciclismului fără a asigura benzi special delimitate de traficul rutier poate fi cauza accidentelor care să ducă la pierderi de vieți omenești, iar în unele cazuri, diversificarea alimentației cu alternative pe bază de plante poate avea rezultate nedorite.