Conform Reuters, o companie din Malaiezia folosește larve de muște pentru a îmbunătăți calitatea solului, în vreme ce o cercetătoare canadiană, Vicky Levesque, adaugă reziduuri arse de la plante și deșeuri alimentare pentru a crește producția de mere.

Experții de la Organizația pentru Agricultură și Alimentație a Națiunilor Unite avertizează cu privire la faptul că am putea pierde circa 10% din terenurile arabile până în 2050 dacă nu vom acționa pentru a preveni deșertificarea acestora.

Bayer AG, una dintre cele mai importante companii din sectorul semințelor, caută noi moduri prin care să îmbunătățească potențialul solului în ce privește producția agricolă.

Matthias Berninger, șeful departamentului de sustenabilitate la Bayer, a declarat că „am început să ne concentrăm pe sol în moduri la care nu ne-am fi gândit.”

Biochar-ul reprezintă un mod de a crea produse bogate în carbon care pot crește productivitatea solului și folosește materie organică, precum reziduurile din gătit și plante și animale aflate în descompunere.

Vicky Levesque susține că biochar-ul reprezintă „o oportunitate grozavă” pentru a facilita creșterea plantelor și pentru a menține emisiile de carbon în pământ.

În testele realizate de experți, acest material a reușit să crească productivitatea recoltelor de roșii și ardei dulci crescute în seră cu 32, respectiv 54%, însă cercetătorii trebuie să efectueze mai multe teste înainte de a declara acest produs ca fiind câștigător.

Nutritious Technologies este o companie din Malaiezia care produce un nutrient pentru sol care provine de la deșeurile și pielea de larve de muște, iar produsul ar putea crește productivitatea recoltelor cu până la 12%.

Compania furnizează aproximativ 200 de tone din acest produs lunar către fermieri, iar în luna septembrie a anului trecut, a obținut o finanțare de 20 de milioane de dolari.