În plus, noul model de filtru dezvoltat pentru gamele AEG captează până la 90% din fibrele de microplastic eliberate de hainele sintetice.

La același eveniment, brandul AEG a prezentat și noua gamă de frigidere și congelatoare care reduc risipa de alimente și sunt fabricate în proporție de 80% din materiale reciclabile.

”Inovăm pentru a crea un stil de viață ușor și plăcut, dar și pentru a le oferi oamenilor posibilitatea de a face alegeri mai sustenabile. Prin utilizarea materialelor reciclate și adoptarea unor soluții energetice eficiente și a unor practici sustenabile arătăm consumatorilor faptul că este posibil să gătească cu gust și să își mențină hainele ca noi pe termen lung, iar în același timp să protejeze mediul înconjurător”, a declarat Chris Braam, CEO Electrolux Europa.

“IFA joacă un rol important în promovarea globală a inovării și este minunat pentru noi să ne aflăm din nou aici. Chiar dacă pandemia a dus la amânarea temporară a evenimentului, eforturile noastre de a inova nu au luat nici o pauză. Suntem entuziasmați să prezentăm cele mai noi planuri sustenabile și să ne întâlnim atât cu partenerii comerciali, cât și cu consumatorii noștri, la Berlin,” a adăugat Braam.

Mașini de spălat AEG care folosesc cu 96% mai puțină apă

Lansarea noii game de produse destinate spălării și uscării, cu electrocasnice premiate este cel mai important moment al brandului AEG din cadrul evenimentului IFA, deschis publicului în perioada 2-6 septembrie.

Gama utilizează tehnologia SoftWater, care spală eficient hainele la numai 30°C.

Spălarea frecventă a hainelor și la temperaturi mari poate afecta culoarea și țesătura acestora.

În loc de spălare, utilizatorii pot opta pentru funcția de curățare cu abur, care elimină mirosurile în 25 de minute, folosind 96% mai puțină apă decât un ciclu de spălare obișnuit.

Mai mult, noul filtru al gamei captează până la 90% din fibrele de microplastic eliberate de hainele sintetice.

În același timp, noua gamă de uscătoare de rufe AEG a fost dezvoltată pentru a minimiza consumul de energie și folosește tehnologia 3D Scan pentru a calcula nivelul de umiditate din interiorul hainelor, asigurând uscarea uniformă a articolelor cu țesături fine.

Noi inovații în bucătărie

În ceea ce privește electrocasnicele pentru bucătărie, AEG a prezentat și noua gamă de frigidere și congelatoare care reduc risipa de alimente, printre care modelele 7000 GreenZone și GreenZone+

Peste 80% din materialele folosite la fabricarea acestor produse pot fi reciclate, ceea ce le face una dintre cele mai sustenabile opțiuni de pe piață.

De asemenea, prin sistemul integrat de răcire al seriei 8000 Cooling 360°, alimentele sunt păstrate cu până la 20% mai mult timp, contribuind astfel, într-un mod semnificativ, la reducerea risipei alimentare, având în vedere că cercetările actuale arată ca 60% din consumatori aruncă mâncare la gunoi cel puțin o dată pe săptămână.

Principalul motiv al acestui fenomen este expirarea alimentelor, însă risipa alimentară este cauzată și de alterarea prematură a alimentelor.