Potrivit ESG Today, colaborarea va permite clienților Deloitte să folosească tehnologii IBM, printre care suita IBM Envizi ESG, în combinație cu GreenLight Solution de la Deloitte pentru a putea reduce emisiile de carbon în mai puțin timp. Totodată, companiilor care vor folosi acest software le va fi mai ușor să întocmească strategii pentru transformare sustenabilă.

Christina Shim, Global Head of Product Management/Strategy, Sustainability Software, IBM, a declarat că „această colaborare extinsă cu Deloitte va facilita procesul de dezvoltare a strategiilor de sustenabilitate pentru clienții ambelor companii.”

Pentru a livra date mai precise legate de ESG cu ajutorul inteligenței artificiale, IBM a cumpărat în 2022 platforma de date analitice pentru performanțe de mediu Envizi. În prezent, platforma de mediu a celor de la IBM le permite clienților corporativi să analizeze în timp real performanța proiectelor de sustenabilitate, printre altele.

Totodată, GreenLight Solution de la Deloitte, lansat în 2023, va ajuta companiile să își formuleze planuri de reducere a emisiilor cu ajutorul AI-ului, asistându-le în atingerea obiectivelor climatice fără un impact negativ asupra performanței economice.

Marcus Goetz, Partener și Global Sustainability Leader, Deloitte, spune că „prin integrarea celor două soluții software, organizațiile își pot accesa rapid datele de care au nevoie pentru a înțelege mai bine care sunt opțiunile ideale pe care le au la dispoziție în vederea atingerii obiectivelor de sustenabilitate.”