„Am făcut progrese mari în ceea ce privește conectarea oamenilor, împuternicirea companiilor și construirea ecosistemului digital al Europei. Continuăm să ne consolidăm sprijinul în Europa pentru transformarea digitală, inovarea locală, sustenabilitatea și securitatea cibernetică”, a declarat Ken Hu, președintele rotativ al Huawei.

Jim Lu, vicepreședinte senior al Huawei și președinte al regiunii europene, a propus patru piloni pentru a sprijini mai bine tranziția digitala și sustenabilă a Europei: conectivitatea tuturor lucrurilor, intelligent cloud, bits manage watts și cooperarea deschisă.

Rețelele de mare viteză, cheia pentru tranziția digitală

Conectarea tuturor lucrurilor cu rețele de mare viteză este esențială pentru transformarea digitală. Acest fapt este valabil mai ales în mediile industriale, unde rețelele de înaltă performanță susțin transmiterea, analiza și calcularea, în timp real, a unor cantități masive de date. Huawei oferă soluții de rețea rezistente, inteligente și fără pierderi, care susțin conexiuni de bandă ultra-largă pentru o gamă largă de scenarii industriale diferite.

De exemplu, Huawei a colaborat cu parteneri pentru a contribui la transformarea terminalului intermodal East-West Gate (EWG) din Ungaria în primul terminal logistic alimentat cu 5G din Europa. Cu o lățime de bandă ultra-înaltă, latență ultra-redusă și fiabilitate ridicată, 5G ajută la activarea macaralelor suspendate complet automatizate și controlate de la distanță pentru logistica feroviară inteligentă.

Terminalul este mult mai sigur, oferă condiții de lucru mai bune și funcționează cu 20% mai eficient.

În condițiile în care totul este conectat, cloud-ul este motorul din spatele algoritmilor și al puterii de calcul masive, necesare pentru a ajuta industriile să devină inteligente.

„Huawei Cloud va continua să investească în Europa, creând noi valori pentru clienții și partenerii noștri din regiune. Acum, cu noduri cloud atât în Irlanda, cât și în Turcia, Huawei Cloud se numără printre principalii furnizori de servicii cloud cu cea mai rapidă creștere din lume”, a declarat Lu.

„Până în prezent, Huawei a contribuit la generarea a 228 de miliarde de kilowați-oră de energie electrică verde în Europa, reducând emisiile de carbon cu 102 milioane de tone, creând în același timp zeci de mii de locuri de muncă de înaltă valoare”, a declarat Lu.

„Europa este una dintre cele mai importante regiuni din punct de vedere strategic pentru Huawei în ceea ce privește operațiunile noastre globale”, concluzionează Lu, făcând apel la un mediu deschis, echitabil și favorabil incluziunii pentru inovare, care este esențial pentru dezvoltarea socială.