Reuters scrie că Google se va ocupa de alegerea companiilor care oferă cele mai practice și scalabile soluții pentru îndeplinirea obiectivelor net-zero, în vreme ce HSBC va pune la dispoziție finanțarea necesară scalării produselor și soluțiilor respective.

Justin Keeble, managing director pentru sustenabilitate globală, Google Cloud, a declarat că „vedem că există multe companii care își doresc să accelereze îndeplinirea obiectivelor de sustenabilitate. Însă există încă destul de multă confuzie cu privire la soluțiile care vor rezolva problemele de scalare pe care aceste companii le au.”

„Finanțarea oferită de HSBC va ajuta acești parteneri să își scaleze afacerile și tot HSBC va ajuta companiile care vor să acceseze aceste soluții”, adaugă acesta.

Deși în prezent avem nevoie mai mult ca niciodată de tehnologii climatice, experții PwC avertizează că în 2023 a existat o scădere a finanțării pentru aceste soluții, din cauza posibilelor riscuri, care îngreunează acțiunea investitorilor.

Martin Richards, global head of climate tech and sustainable financec HSBC, a declarat că „prin colaborarea cu parteneri precum Google, creștem foarte mult șansele de succes. Știm că există și riscuri în sprijinirea acestor soluții, însă face parte din proces.”

Experții Agenției Internaționale pentru Energie spun că jumătate din reducerile de emisii de carbon necesare pentru a atinge net-zero înainte de jumătatea secolului ar putea fi livrate prin tehnologii care în prezent nu sunt scalate.

HSBC își propune să ofere până în 2030 fonduri în valoare de un miliard de dolari companiilor din industrii precum cea a mobilității electrice, a stocării energiei sau a industriei alimentare sustenabile.

Referindu-se la sectorul aviației, Richards adaugă: „dacă ești o companie aeriană și trebuie să folosești combustibili sustenabili pentru aeronave atunci când îți faci o strategie climatică, trebuie să știi care sunt companiile de pe piață care au cea mai avansată producție și care îți pot livra cel mai rapid produsele.”